Novice

Novice

APARTMAJI “PRI KANIŽARJU”

Novice
featured image

 

Tam kjer se srečujeta Primorska in Gorenjska, obdana s Črnim vrhom, Blegošem in Poreznom, se za Vas sredi neokrnjene narave skriva obnovljena turistična domačija »Pri Kanižarju«. Nudi Vam nastanitev v dveh prijetnih apartmajih, ki s svojo opremo zadostita potrebam sodobnega časa. Nudita vso zasebnost s samostojnim vhodom, lepim razgledom in naravo kot edinim sosedom. Dostop je možen z avtomobilom, motorji, kolesi, peš,…, tako s Primorske kakor tudi Gorenjske strani. Naša apartmaja se nahajata pod smučarskim centrom Cerkno.

 

 

APARTMA 1: velikost 50m2, število ležišč 4+2 (predprostor, kuhinja, dnevni prostor, spalnica, kopalnica).

 

APARTMA 2: VELIKOST 30m2, število ležišč 2+2 (dnevni prostor s kuhinjo, spalnica, kopalnica).

 

V času letne sezone se ponuja obilo možnosti za preživljanje aktivnega ali mirnega oddiha v neokrnjeni naravi.

Izbirate lahko med:

 

  • GORSKIM KOLESARJENJEM
Krajše vožnje   po kolesarskih poteh v bližini domačije, za vztrajnejše pa vzpon s ciljem   osvajanja bližnjih vrhov: Porezen (1630 m), Blegoš (1562 m) in Črni vrh (1291   m). Ena izmed tras je spust skozi Laze, Leskovico in Kopačnico do Hotavelj,   kjer pri gostilni Lipan zavijete desno proti Trebiji, pot pa nadaljujete do   Sovodnja prek Kladij, sledi  spust v   Cerkno in nato še zadnji vzpon do Gorenjih Novakov. Skupno boste   prekolesarili dobrih 60km vzponov in spustov. Tura je primerna za bolje   pripravljene kolesarje.

 

  • NABIRANJEM GOZDNIH SADEŽEV ALI ZELIŠČ
Pri pohajkovanju po neokrnjeni naravi v bližnji in širši okolici boste   lahko nabirali borovnice, maline, robidnice, arniko, rman, materino   dušico,…..Razveselil pa vas bo  tudi   kakšen jurček ali lisička ali dežnikarica ali…

 

  • POHODNIŠTVOM
Če želite   spoznati naš razgibani svet, ki ga je narava skrivnostno oblikovala med Alpami   in Krasom, pridite k nam med zelene doline, romantične hribe, gozdove ter   sončne vrhove, ki ponujajo čudovit razgled. Domači in tuji gostje pri nas še   najdejo prvobitne stvari in neokrnjeno naravo…

 

DOSTOP

Prihod iz smeri: Ljubljana (Kranj) – Škofja Loka – Poljane – Gorenja vas – Hotavlje – Leskovica – Laze – Gorenji Novaki –  SC Cerkno (55 km).  Iz Ljubljane oz. Kranja se odpeljemo do Škofje Loke,  za Petrolovim bencinskim servisom zavijemo levo v Poljansko dolino,  skozi Poljane v Gorenjo vas, kjer se v krožišču držimo smeri za Hotavlje.

Na Hotavljah zavijemo pri gostilni Lipan desno, potem pa skozi Kopačnico, Leskovico, Laze in Gorenje Novake, kjer je domačija »Kanižar«.

 

Informacije:

info@tris-svetovanje.si

Tel.: +386 40 638 110

+386 41 378 798

www.tris-svetovanje.si