Prehransko svetovanje
- Prehransko svetovanje ob različnih bolezenskih stanjih:
- Prehranske alergije in/ali intolerance,
- Celiakija,
- Sladkorna bolezen tipa I in II,
- Prekomerna telesna teža in debelost,
- Povišane maščobe v krvi,
- Povišan holesterol
- Prehrana športnikov;
- Prehrana nosečnic in mladih mamic;
- Prehrana otrok;
- Priprava kataloga diet:
- Priprava navodil za kuharje, katera osnovna živila se sme uporabiti pri pripravi jedi za določene diete, vse diete (jedilniki) so energijsko in hranilno ovrednoteni
- Izdelava jedilnikov:
- Z izračunanimi energijskimi in hranilnimi vrednostmi,
- Prilagojenim regijskim značilnostim, letnim časom, zmogljivostim kuhinje
- Željam in potrebam naročnika
- Sestavljenim iz osnovnih živil, svežih, sezonskih in lokalnih (izogibamo se industrijsko pripravljeni hrani).
- Priprava seznamov živil s kriteriji za okvirne sporazume oz. javna naročila.
Pitna voda
- Odvzem vzorcev pitne vode za potrebe mikrobioloških preiskav in kemijskih analiz in transport v ustrezen pooblaščen laboratorij;
- Odvzem vzorcev vode z namenom ugotavljanja bakterij vrste Legionela spp. v vodi;
- Izvajanje internega nadzora v smislu zdravstvene ustreznosti pitne vode in njene skladnosti s predpisi;
- Izdelava mnenj in ukrepov za zagotavljanje zdravstvene ustreznosti pitne vode in njene skladnosti s predpisi.
Sanitacija vodovodne napeljave
- Izvajanje dezinfekcij in hiperdezinfekcij nove in obnovljene vodovodne napeljave (cevovodi, interna vodovodna napeljava v javnih in individualnih objektih);
- Izdaja izjave o primernosti vodovodne napeljave za transport zdravstveno ustrezne pitne vode po opravljenem posegu.
HACCP
- Ogled obstoječega stanja (pregled delovnih, skladiščnih, sanitarnih in drugih prostorov);
- Izdelava načrta, ki je prilagojen vašim razmeram;
- Izobraževanje in usposabljanje zaposlenih s področja dobre higienske in proizvodne prakse z izdajo potrdila;
- Notranji nadzor z odvzemi brisov na snažnost, odvzem vzorcev živil za potrebe mikrobiološke preiskave in kemijske analize ter transport v ustrezen pooblaščen laboratorij;
- Izdelava mnenj in ukrepov za zagotavljanje varne priprave hrane v skladu s predpisi;
- Verifikacija:
- Pregled in ocenjevanje dokumentacije spremljajočih programov in HACCP načrta,
- Ogled dejanskega stanja (izpolnjevanje tehničnih in higienskih zahtev obrata ter obvladovanje proizvodnega postopka).
Vodovodni sistemi
- Izdelava HACCP dokumentacije za večje ali manjše vodovodne sisteme (po predhodnem ogledu na terenu);
- Verifikacija obstoječih sistemov;
- Organizacija izobraževanja s poudarkom izvajanja dobre higienske prakse in postopkov sanitacije na vodovodnih sistemih z izdajo potrdil.
Delavnice in izobraževanja
Organizacija in izvedba delavnic, izobraževanj in srečanj na različne teme zdravega življenjskega sloga za zaposlene v različnih podjetjih, javnih ustanovah, društvih, organizacijah, klubih…
SVETOVANJA pri novogradnjah, adaptacijah in opremljanju prehranskih obratov.